Vanalinna päevade ideekonkursi lõpp läheneb

08.01.2019

30. maist kuni 2. juunini toimuvate 38. Tallinna vanalinna päevade ideekonkursile saab kavandeid esitada veel 25. jaanuarini.

 

„Sel aastal kannavad vanalinna päevad pealkirja „Tallinn 800“, et tähistada linna esmamainimist Henriku Liivimaa kroonikas ja kirjaliku linnakultuuri algust. Ühtlasi keskendume, nagu tavaks, meie ajaloolise vanalinna tutvustamisele ja väärtustamisele. Neile kahele sambale toetubki programmi mitmekesistamiseks väljakuulutatud ideekonkurss,“ selgitas Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Konkursile on oodatud ideekavandid, mis mahuvad eelkõige peateema „Tallinn 800“ alla. Vanalinna päevade peakorraldaja Anne Velti sõnul on ideed teretulnud erinevatest valdkondadest, nagu rahvakultuur, muusika, teater, tants, noored, lapsed, sport jne. Parimate kavandite elluviimist toetab rahaliselt linnaosa valitsus. Ideekavand võib olla teostatav nii üksikürituse kui sarjana, kuid teostamiskoht peab olema Tallinna vanalinnas või linnamüüriga piirneval haljasalal.

Idee tuleb esitada Kesklinna valitsusele projektitaotlusena mittetulundustegevuse toetuste avalduse vormil, mis on leitav https://mittetulundus.tallinn.ee/iseteenindus. Taotluse võib teha nii eraisik kui ühing, kel ei ole võlgnevusi.

Tallinnas on vanalinna päevi korraldatud järjepidevalt 1982. aastast. Tänavuse teemaga märgitakse ühtlasi 1219. aastast alanud nn Taani aega, mille vältel kujunes linnamüüri sees välja tänavavõrk, ehitati raekoda, gildimajad, kirikuid ja kaitseehitisi. Tallinna suur vapp kolme lõviga pärines Taani kuninglikust vapist.

 

Lisateave:

Vanalinna päevade peakorraldaja Anne Velt, tel 6417 276